Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

GAY... και γυναίκες!




Γυναίκες.... γυναίκες... τελευταία, εν μέσω της καλοκαιρινής ραστώνης κάτω από τον καυτό ήλιο, και με θεά το απέραντο γαλάζιο, συνειδητοποίησα ότι περιστοιχίζομαι από πολλές… παρά πολλές γυναίκες… γυναίκες που προέκυψαν στη ζωή μου λόγω σχέσης “αναγκαστικής” (επαγγελματικής ή συγγενικής) … γυναίκες τις οποίες επέλεξα να συναναστρέφομαι… γυναίκες που διεκδικήσαν και πήραν έναν ρολό στη ζωή μου… αλλά κοντά σε αυτές είναι και οι φίλες τους και οι γνωστές τους αλλά οι γκόμενες των φιλών μου και οι δικές τους φίλες και γνωστές, οι γυναίκες στα μαγαζιά, στο γυμναστήριο, στον δρόμο …ένας κατακλυσμός από γυναίκες και οιστρογόνα… γυναίκες γεμάτες βλέμματα διερευνητικά, διεκδίκησης αλλά και αποδοκιμασίας… γυναίκες γεμάτες από ψιθύρους συμπαράστασης και κραυγές αγωνιάς……

Εντάξει είναι γνωστό το gay cliché του “κολλητού” των γυναικών… του άντρα που τα πάει πιο καλά με τις γυναίκες και τα σχετικά… Προσωπικά δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου κοντύτερα στη γυναικεία ψυχολογία από τον μέσο άντρα αλλά παρόλα αυτά διαπιστώνω ότι περιστοιχίζομαι και ενίοτε “κατακλύζομαι” (ok…αστειάκι) από αυτές! :-)

Έπ’ ευκαιρίας της διαπίστωσης αυτής και δεδομένης της “προνομιακής” ,κατά τα κοινώς λεγόμενα, σχέσης των gay αντρών με τις γυναίκες θα είχε ίσως ενδιαφέρον να σταχυολογήσω τις κατηγορίες των γυναικών που “στοιχειώνουν” (χε,χε ok δεύτερο
αστειάκι!) τον τυπικό gay άντρα!


Έχουμε και λεμέ:


1. Η Γυναικά-Σύζυγος: Είναι η “επίσημη” σύντροφος του κάθε gay άντρα… αυτή που στα 20 του αποκαλεί “κολλητή” … αυτή που στα 30 αποκαλεί πλέον με το μικρό της ονομα… στον ωμό του θα κλάψει όλους τους χωρισμούς της…. έχει έναν κρυφό έρωτα μαζί του…και αυτός ίσως.. αν βεβαία ο ίδιος ήταν “αλλιώς”… έχουν εξομολογηθεί τον “αμοιβαίο” τους ερωτά μετά από “ξεγυρισμένα” μεθύσια και αποπειράθηκαν ,και συχνά πέτυχαν, να κάνουν sex πάνω από μια φορές… για πλάκα λένε ότι αν στα 35 είναι μονοί θα παντρευτούν…

Η κατάληξη της σχέσης: Γίνεται κουμπάρος της μια, δυο η και περισσότερες φορές… βαφτίζει τα παιδιά της… δέρνει τον πρωην της, που της κάνει τη ζωή κόλαση… μένει για λίγο μαζί του…πάει μαρτυράς στον γάμο του στη Βαρκελώνη σε πείσμα της μάνας της που τα βρίσκει “ανώμαλα” όλα αυτά…. Μαλώνουν… λένε ότι δε θα ξαναμιλήσουν… τα βρίσκουν… γερνάνε μαζί… πίνουν τα κρασιά τους σε ένα ωραίο μπαλκόνι στη Σαντορίνη και χαζεύουν τα τεκνά!

2. Η Γυναικά-Διεκδικητής: Θεωρεί ότι στο πρόσωπο του βρήκε επιτελούς τον Γαλάζιο Πρίγηπα… καλοσχηματισμένος, καλλιεργημένος με τρόπους… αγνοεί με έπαρση τους ψιθύρους ότι ο πρίγκιπας δεν “καβάλα πάντα το άλογο”… κάνει τα πάντα… σέρνεται στα πατώματα… ουρλιάζει και χτυπιέται για τον “καλό” της… είναι ερωτευμένη μαζί του… αυτός και μονό αυτός μπορεί να τη περιμένει στα σκαλιά εκείνη την ορισμένη Κυριακή.. εξάλλου τον είχε δει στο όνειρο της όταν ήταν 6 χρονών!

Η κατάληξη της σχέσης: Ίσως ενδώσει μια-δυο φορές στις ορέξεις της… μετά την φτύνει… αυτή τον “κράζει” παντού… και όταν δεν βρίσκει αλλά ευήκοα ώτα για να “κράξει” παίρνει τα ρέματα και τις χαράδρες και τον “κράζει στις πέτρες” … μετά ηρεμεί… βρίσκει έναν άλλο πρίγηπα.. μετά από χρονιά τον βλέπει στον δρόμο, χαιρετιούνται ψυχρά… πάντοτε αναρωτιέται τι έκανε λάθος με τον Γαλάζιο της Πρίγηπα.

3.Η Γυναικά-groupie θέλει να βρίσκεται στη παρέα του… ξέρει ότι δεν είναι η επίσημη κολλητή… αλλά έχει συνηθίσει να τρώει τα “αποφάγια” του :) Εξάλλου που θα βρει άλλον άντρα (που να μπορεί να δείξει και συχνά να επιδείξει στις άλλες) που θα την πάει στο θέατρο, σε ρομαντικές ταινίες και σε classie μέρη! Αντιπαθεί κρυφά την επίσημη κολλητή και περιμένει ποτέ εκείνη θα κάνει το λάθος για να γίνει εκεί “βεζίρης στη θέση του βεζίρη”.

Η κατάληξη της σχέσης: Χάνονται, εκείνη παντρεύεται.. κάνει 6 παιδιά και όταν τυχαία περνάει, με το πολυκαροτσάκι και τα 3 νεογέννητα στο ένα χέρι και το καρότσι του σουπερμάρκετ στο άλλο, έξω από το sic restaurant που αυτός τρώγει με την παρέα του… κρυφά ζηλεύει λίγο… αλλά πάλι σκέφτεται τα βλαστάρια της και τις δικές της χαρές.

4. Η Γυναικά- νεοφασίστας: Δεν είναι φίλη του… είναι κατά κανόνα φίλη της παρέας! Δεν εγκρίνει τη ζωή του! Αποδοκιμάζει τις φίλες της που κάνουν παρέα με “ανωμάλους”! Τις προειδοποιεί ότι Αυτός θα αλλάξει και τους άντρες τους, θα τους κάνει σαν τα μούτρα του και σαν κορωνίδα του γκεμπελικού συλλογισμού της –εδώ γουρλώνει τα ματιά της- τις προειδοποιεί για την ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν στα παιδια τους… γιατί «αυτοί άσχετα με το τι λένε είναι όλοι τους παιδεραστές…σας το λέω εγώ!» Όταν μια φορά έπιασε τον δικό της να ακούει με ενδιαφέρον τις απόψεις του “μιάσματος” για τη νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού… τον τράβηξε παράμερα και την άκουγε απορημένος να του απαγορεύει να του ξαναμιλήσει!

Η κατάληξη της σχέσης: Έρχεται η ώρα που λόγω της θέσης του, χρειάζεται απελπισμένα την βοήθεια του… και αυτός της την δίνει… και τότε εκείνη καταλήγει ότι αυτός “δεν είναι σαν τους άλλους”… “είναι κάτι διαφορετικό”… του χαμογελάει πλέον συγκαταβατικά στις κοινωνικές εκδηλώσεις , ενθαρρύνει τον Τάκη (τον άντρα της ντε…) να βγει μαζί του για ποτάκι… και –ω τι ντροπή- μια, δυο φορές τον φαντασιώθηκε κιόλας…. Τον Σάτυρο!

5. Η Γυναικά- No1: Κατά κανόνα η Μάνα ή η Γιαγιά… ή οποία είχε τον ρολό να αναθρέψει αυτό το μπουμπούκι! Η σχέση φυσικά δεν αναλύεται… είτε είναι μια γυναίκα περιφανή, οργισμένη, υπερβολική, τρυφερή, δεσποτική, σαρκαστική ή συμπονετική (και συνηθέστερα όλα αυτά μαζί)… όταν τον βλέπει η καρδιά της χτυπάει δυνατά… όπως τότε που της τον είχαν δώσει για πρώτη φορά στην αγκαλιά.. και ήταν (και παραμένει) γι αυτή ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

7 σχόλια:

nikos είπε...

Φοβάμαι ότι ξέχασες την κατάληξη της σχέσης στο 5: και γι' αυτό εκείνος κατέληξε εκεί που κατέληξε...

life_traveller είπε...

Που κατέληξε όμως? :)

Hfaistiwnas είπε...

Αχ πάντως θα έχουμε πολλές στη ζωή μας..
και τις αγαπάμε.. και είναι κομμάτι μας..

nikos είπε...

Κατέληξε να γίνει άλλος ένας κλασικός μαμόθρευτος ελληναράς άντρακλας που δεν απογαλακτίστηκε ποτέ. Και καλά να είναι στρέιτ, η υποκρίτρια ελληνική κοινωνία δεν θα του καταλογίσει τίποτα, όλοι το παίζουν το παιχνίδι. Μα, αν είναι γκέυ... τότε έχουμε έτοιμη και την εξήγηση.

KitsosMitsos είπε...

Ενδιαφέρουσα ανάλυση, αν μη τι άλλο. Το έχεις ψάξει το θέμα!
Αντίστοιχη ανάλυση για τους φίλους;

suncitizen είπε...

egw pou ebgala gkomena sta 38 m ti eimai? :p

Unknown είπε...



thank you

سعودي اوتو