Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑΌλο και πιο συχνά αρχίζω να προβλέπω τις αντιδράσεις και τις απαντήσεις των “καινούριων” ανθρώπων που συναναστρέφομαι… όλο και πιο συχνά αισθάνομαι την όποια συζήτηση να πατάει σε ένα συγκεκριμένο σενάριο… ή σε 3-4 απ’ αυτά το περισσότερο!

Όλο και λιγότερο εκλύομαι ή εντυπωσιάζομαι από τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές κάποιου ενώ δυστυχώς όλο και πιο συχνά θλίβομαι από τις ριζωμένες προκαταλήψεις του κόσμου… προκαταλήψεις και κοσμοαντιλήψεις που δεν επιδέχονται για τον καθένα τους καμιάς αμφισβήτησης.. στερεότυπα και ιδεοληψίες που τους κάνουν συχνά να αισθάνονται “καλύτεροι” άνθρωποι μέσα στην φαυλότητα που έχουν πειστεί ότι τους περιβάλλει!

Θα ήθελα να σταχυολογήσω κάποιες από τις απίστευτες ΜΠΟΥΡΔΕΣ που φτάνουν στα αυτιά μου συχνά πυκνά από ανθρώπους που δεν θα το περίμενε κανείς και που θα όφειλαν από την παιδεία και τις εμπειρίες τους να έχουν σχηματίσει μια διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο… ή στην ιδανική περίπτωση να μην έχουν καμία παγιωμένη αντίληψη για τίποτα και να είναι διατεθειμένοι να “δουν” τον κόσμο από την αρχή κάθε μέρα και κάθε φορά.

Μερικά από τα απίστευτα που με μεγάλη συχνότητα ακούω και συγκρούονται με κάθε κύτταρο λογικής που τυχόν μου έχει απομείνει είναι:

“Οι ομοφυλόφιλοι είναι προϊόν της καπιταλιστικής κοινωνίας”
Μεγάλη αριστερίστικη σοφία στην οποία αν έμπαινα στον κόπο να απαντήσω θα έλεγα ότι αν λάβουμε υπ’ όψη ότι από καταβολής ανθρώπου όλες οι κοινωνίες είχαν στην πραγματικότητα ένα καπιταλιστικό υπόβαθρο και δομή… τότε μάλλον και η ομοφυλοφιλία είναι σύμφυτη με κάθε ανθρώπινη κοινωνία!

“Βάλανε έναν πίθηκο να κάνει δήθεν κουμάντο στον πλανήτη και εμείς τον χειροκροτάμε” Η ρατσιστική θεώρηση του κόσμου και η συμπλεγματική αντιμετώπιση του διαφορετικού είναι μια δύσιατη ανθρώπινη νόσος.. οπότε I rest my case!

“Οι Εβραίοι οργάνωσαν την 11η Σεπτεμβρίου για να καθαρίσουν όσο γίνεται περισσότερα οικονομικά στελέχη –μη Εβραίους- και να ελέγχουν ακόμα καλύτερα την οικονομία και την Αμερική γενικά”
Οι θεωρίες συνομωσίας, ο ρατσισμός, ο παραλογισμός και πάλι σε όλο τους το μεγαλείο!

“Οι ηθοποιοί είναι όλοι πειραγμένοι και όλοι “σκύβουν”.. γιατί ως γνωστό αν δε σκύψεις δεν πας μπροστά”
Να συμφωνήσω λοιπόν οτι όλοι… σε όλες τις ηλικίες και στα δύο φύλα… όλοι ανεξαιρετως και παντού “σκύβουν”.. τι σκατά σκυβουν να πιασούν θα μου εξηγήσει άραγε κανείς ή μπα? :))

“Η σημερινή νεολαία είναι φαύλη, ανίκανη και βαριέται τα πάντα… αφού κάνει τα πάντα από τα 14”
Γενιές τώρα το ίδιο παραμμύθι.. και πολύ λιγες οι λογικές φωνές που να το αντικρούουν πειστικά!

“Το 70% των αντρών δεν είναι πραγματικοί άντρες” … μετα από πραγματογνωμοσυνη γυναικών, που ζήτημα να έχουν στριμώξει 4-5 άντρες στο κρεβάτι τους την τελευταία 20ετία… ή συμπέρασμα ανδρών που αισθάνονται περήφανοι να ανοίκουν στο “προνομιούχο” 30% και γιατί όχι και στο 20% ή και στο 5% …αν είμαστε όμως ρε γαμώτο τέτοια συντριπτική πλειοψηφία όλοι εμείς “οι άλλοι” τί σκατά χτυπιόμαστε έτσι μέσα από τα blogs για τις αδικίες σε βάρος μας και τα συναφή!

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος …προβληματισμένη παρέα νέων σηκώνει τα μάτια στον ουρανό.. όπου τα καυσαέρια ενός αεροπλάνου αφήνουν την χαρακτηριστική λευκή ουρά τους και αναφωνούν «είδες μαλάκα… ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ» ….
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ… τέτοιοι που είστε το θέλετε μάλλον το ψέκασμα σας!

8 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Ειδικά αυτό το τελευταίο ήταν πολύ καλό!!!! χαχαχα!

Α και οι ηθοποιοί σκύβουν να πιάσουν το σενάριο που τους έπεσε ;)

ruth_less είπε...

Και αυτό το "πραγματικοί άντρες" με εκνευρίζει εμένα... Δηλαδή οι gay δεν είναι άντρες; Και ο πραγματικός άντρας ποιός είναι τελικά;; Για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες γιατί δεν λένε "δεν είναι πραγματικές γυναίκες"; Α, ναι ξέχασα... δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλες γυναίκες (τουλάχιστον στην Κύπρο αυτό λέχθηκε πριν μερικά χρόνια και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι!)

Ας δώσει κάποιος τον ορισμό του πραγματικού τελοσπάντων να βρούμε μια άκρη!

Τι ηλίθιες εκφράσεις που διαιωνίζονται από γενιά σε γενιά...

b|a|s|n\i/a είπε...

όσοι σκύβουν και δεν είναι ηθοποιοί είναι εξίσου πειραγμένοι; ;))
και ο ρατσισμός και η ανοησία θέλουν το χιούμορ τους. ούτως ή άλλως η ανοησία είναι από τα ελάχιστα πράγματα που μοιάζουν να μην έχουν όρια.
καλημέρες πολλές!

KitsosMitsos είπε...

Όταν γυρνά ανάποδα όμως ο ρατσισμός, όταν κατευθύνεται λοιπόν προς τα εμάς τότε τι γίνεται;
Γι αυτό ακριβώς είναι μεγίστη ανοησία.

mahler76 είπε...

εεε δεν σκύβουν για να πιάσουν αλλά για να τους το βάλουν από πίσω. (και μη με ρωτήσεις τώρα τι να τους βάλλουν από πίσω).

Όσο για το ψέκασμα είναι αποδεδειγμένο το έχει πεί ο Λιακόπουλος χοχοχο

life_traveller είπε...

Hfaistiwna, για το σενάριο ε? :)) ..σωστά γιατί χωρίς σενάριο πώς να προκόψουν! :D!

Ruth, ομοφυλόφιλες γυναίκες?? Καλά πώς σου ήρθε αυτό.. όλοι ξέρουν οτι "ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιες και όσες το ισχυρίζονται είναι απλά πληγωμένες από τους άντρες!" ;) loooooooool

Basnia, απλά αμα είναι κανείς ηθοποιός τότε είναι "καταδικασμένος" ο καημένος... και οι άλλοι "καταδικασμένοι" είναι στο να είναι "πειραγμένοι" κτλ... αλλά που και που ευτυχώς "σώζεται" κάποιος τυχερός από την "gay-λαίλαπα"! :))))))

KitsosMitsos, σωστά... είναι επικίνδυνος πάντα ο ρατσισμός και ποτέ δεν ξέρεις που θα στραφεί και ποια θα είναι τα επόμενα θυματά του!

Mahler, έτσι ε? :D Από τότε που έμαθα την αλήθεια για τον Άγιο-Βασίλη είχα να σοκαριστώ τόσο από αποκάλυψη!
Φυσικά είναι αποδεδειγμένο.. και όποιος το αμφισβητεί πρέπει να μεταφερθεί σε ίδρυμα και να "αναμορφωθεί" πάραυτα! :D

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Καλά αυτό το μας ψεκάζουν το έχω ακούσει τόσο πολύ που στο τέλος θα το πιστέψω και εγώ!!!
Καλημερούδια

life_traveller είπε...

ΠΑΥΛΟ, αύτη είναι εξάλλου η ουσία της κάθε προπαγάνδας... "λασπώστε, λασπώστε, λασπώστε... όλο και κάπου θα κολλήσει λίγη λάσπη"!