Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ GAY ΠΑΡΕΕΣ... ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ!




Τον τελευταίο καιρό παρατηρώντας γνωστό και άγνωστο κόσμο μέσα σε καφετερίες και μπαρ, περπατώντας στους δρόμους της πόλης αλλά και σερφάροντας στα blog και στο facebook … Διαισθάνομαι ότι κάτι αλλάζει!Παρατηρώ παρέες gay αντρών να βγαίνουν μεταξύ τους… να γίνονται κολλητοί… να ταξιδεύουν μαζί… να συνασπίζονται!

Βλέπω να αναπτύσσουν ιδιαιτέρους κώδικες επικοινωνίας, όπως συμβαίνει σε όλες τις παρέες, να τους ενώνουν κοινά ενδιαφέροντα… και μιλώντας με κάποιους φίλους αρχίζω να διαπιστώνω ότι το ζητούμενο των περισσότερων έγινε πλέον το να περνάει κανείς καλά με ανθρώπους που τον καταλαβαίνουν… γεγονός αδιαμφισβήτητα σημαντικότερο από το περιστασιακό σεξ ή την αέναη αναζήτηση μιας ουτοπικά ονειρικής σχέσης!

Είναι βέβαιο ότι αντίστοιχες παρέες gay αντρών υπήρχαν πάντα… αλλά νομίζω ότι για πρώτη φορά τείνει να γίνει κανόνας! Βλέπω με μεγάλη χαρά ότι πολλά παλικάρια το έχουν φιλοσοφήσει το πράγμα και ζουν με ρεαλισμό το παρόν τους ενώ σχεδιάζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους!

Διαχειρίζονται τη ζωή τους με ωριμότητα ,και η δύναμη, που αποπνέει αυτή η στάση τους, όπως είναι φυσικό, ελκύει στις παρέες τους ετεροφυλόφιλους άντρες και γυναίκες που συχνά βρίσκουν τις απαντήσεις και το χαμένο νόημα της ζωής τους κοντά σε ανθρώπους που έχοντας "φάει αρκετά σκατά" στη ζωή τους…έχουν "ψηθεί" καλά στο παιχνίδι.. έχουν αγγίξει κομμάτια της ουσίας του και είναι πρόθυμοι να το δείξουν και σε άλλους!


Είμαι περήφανος για την μικρή υπόγεια επανάσταση
που εκτυλίσσεται γύρω μας… γιατί ως γνωστό οι αλλαγές ξεκινάνε πάντα ασυναίσθητα… χωρίς σχέδιο…απλά γιατί έφτασε η ώρα τους… και τότε μόνο είναι σαρωτικές!

11 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Δεν έτυχε να ξαναδιαβάσω κάτι παρόμοιο, με έβαλες σε σκέψεις πάντως, λες κάτι να ετοιμάζεται; χεχε
Καλημέρα!

b|a|s|n\i/a είπε...

βοηθά και αυτή ακριβώς η εξέλιξη της εποχής μας. παλαιότερα νόμιζες ότι ήσουνα ο μοναδικός άνθρωπος πάνω στην γη. πλέον ένα κλικ να κάνεις και ανακαλύπτεις ότι απλά είσαι ένα από τόσους πολλούς που αισθάνεσαι παρόμοια με τόσους άλλους.
καλημέρα σου!

Elementstv είπε...

Mα γιατι να μου αρεσουν τοσο τα κειμενα σου μου λες?

Οντως και γω το χω παρατηρησει και μπορω να πω οτι με χαροποιει ιδιαιτερως. Ειχα παντα γκει φιλους/ες διοτι πιστευω οτι σε καποια θεματα με καταλαβαινουν καλυτερα. Με τον κολλητο μου ειμαστε φιλοι απο δευτερα δημοτικου, και ειπαμε οτι ειμαστε γκει στην τεταρτη!!!!

Υπαρχουν γκει που δεν γουσταρουν την παρεα αλλων γκει, ή δεν ξερω νιωθουν αμηχανα, ή ενοχικα. Αλλα νομιζω οτι πλεον καταλαβαινουμε οτι δεν χρειαζεται παντα να υπαρχει ή το ερωτικο στοιχειο αναμεσα μας ή τιποτα.

Πολυ ωραιο κειμενο, μπραβο!

Voltsek είπε...

Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα. Να υπάρχουν ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ των gay ατόμων και να μην μας συνδέει μόνο η ανάγκη για σεξ.

sto-keno είπε...

Εγώ παιδιά δυστυχώς δεν έχω κολλητούς φίλους gay. Δηλαδή έχω δύο παιδιά φίλους που ενώ είναι gay δεν έχει κάτσει να είμαστε τόσο φίλοι όσο με τα άλλα δύο παιδιά που είμαστε φίλοι. Σας μπέρδεψα ε;! Εννοώ ότι οι φίλοι, ξέρεις προκύπτουν, και δεν λες α! θα σας κάνω φίλους! Πάντως θα ήθελα να είχα gay κολλητούς, όντως νομίζω καταλαβαίνουν καλύτερα κάποια πράγματα...

Hfaistiwnas είπε...

Ακριβώς έτσι είναι.. θα δούμε τα επόμενα χρόνια! :)

life_traveller είπε...

Hfaistiwna, θεωρώ ότι όταν υπάρχει μια πραγματικότητα αυτή πάντα ωριμάζει και θα βρεί τον χώρο της και τον τρόπο της! Έτσι δεν είναι?

Basnia, ευτυχώς που οι καιροί δεν είναι τόσο σκοτεινοί! Στο χέρι μας είναι να φωτίσουμε ακόμα περισσότερο το σκηνικό!

Elementstv, τα αισθήματα φυσικά είναι αμοιβαία! :))
Ευτυχώς η ντροπή υποχωρεί, βλέποντας τα λάθη των παρελθουσών γενεών και μπροστά στην ανάγκη για μια γεμάτη και ολοκληρωμένη ζωή!

Voltsek, εγώ βλέπω ότι κάτι αλλάζει ήδη. Ίσως το βλέπεις και το ζείς και εσύ!

Sto-keno, απλά πιστεύω στη ζωή αναζητούμε και στηρίγματα, που βρίσκουμε συχνά σε ανθρώπους που μοιράζονται με εμάς όμοιες ανησυχιές και βιώματα!

Ephemeron είπε...

Ευχομαι παντα αλλαγες προς το καλυτερο.
Παρ ολο οτι ολο "γκρινιαζω" και ακουγομαι συνεχεια σαν να "παραπονιεμαι", θα ελεγα οτι ολα αυτα τα χρονια που περασαν εχουν φερει αρκετες αλλαγες. Ακομα και αυτο που κανουμε τωρα, με τα blog και τα σχολια, να ακουμε ιδεες, αποψεις, προσωπικες εμπειριες, απο ολα τα μερη του κοσμου, ακομα κι αυτο το λιγο προσφερει παρα πολλα σε πολυ κοσμο. Μεχρι πριν λιγα χρονια πολλοι απο εμας δεν μπορουσαν ουτε καν να βρουν ευκολα καποιον να πουν μια φιλικη κουβεντα ή να ανταλλαξουν αποψεις...
Ευχομαι παντα αλλaγες προς το καλυτερο.

KitsosMitsos είπε...

Δεν είναι φυσιολογικό δηλαδή να βγαίνουν παρέες;

life_traveller είπε...

Ephemeron, μακάρι να σημειωθεί και άλλη πρόοδος μέχρι την οριστική συνειδητοποιήση του γεγονότος ότι η ομοφυλοφιλία είναι απλά μια ακομή φυσιολογική διαφορετική γενετική ταυτότητα, όπως τα γαλάζια μάτια... και that's all! :)

KitsosMitsos, ..απόλυτα φυσιολογικό είναι! Άλλα με τόσους φόβους, προκαταλήψεις και τόση αυτομομφή που επικρατούσε... παλιότερα αυτό μεταξύ gay φίλων συνέβαινε σπάνια.. αυτό σχολιάζω.. την αλλαγή που συντελείται!

mahler76 είπε...

να πώ την αλήθεια εγώ πάντα είχα τέτοιες παρέες αλλά ίσως να έχεις και δίκιο πως για την πλειοψηφία να αποτελεί αλλαγή. Καλή σου μέρααα