Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

BEING.. GAY AND O.K WITH IT!




Συχνά ακούω διάφορους ομοφυλόφιλους ανθρώπους να ισχυρίζονται με θέρμη ότι το γεγονός της ομοφυλοφιλίας τους σε καμία περίπτωση δεν επιδρά ή δεν επέδρασε στη ζωή και στην προσωπικότητα τους.. ενώ, συχνά ακόμα, ανακύπτει ο ισχυρισμός, ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιου, είναι υπόθεση της κρεβατοκάμαρας του και δεν υπάρχει λόγος να βγαίνει πέρα από τους τέσσερις τοίχους της!

Είναι σαφές ,νομίζω, ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν αντέχει στον έλεγχο της λογικής!
Διαφωνώ ριζικά με όλους τους ανθρώπους που στην προσπάθεια τους να γίνουν δεκτοί από τους άλλους, αλλά και να συμβιβαστούν οι ίδιοι με τις γενετικές τους καταβολές.. περιορίζουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό σε “μια υπόθεση κρεβατοκάμαρας” ή υποβαθμίζουν τον ρόλο του σε “ένα γεγονός ασήμαντο μέσα στην πολυσχιδή προσωπικότητα τους”.

Θεωρώ ότι κοροϊδεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό, αποστερώντας τον τεχνητά από ένα μεγάλο κομμάτι της ίδιας του της ουσίας.

Υπάρχει άραγε κανείς που μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ανθρώπου έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και συναισθηματικής ζωής του?

Μπορεί κανείς να υποστηρίξει πως όσο η διαφορετική σεξουαλικότητα ενοχοποιείται και δαιμονοποιείται.. αυτή δεν έχει ισχυρή επίδραση στην ψυχολογία του ατόμου από τη στιγμή που την συνειδητοποιεί?

Θεωρεί μήπως οποιοσδήποτε ότι η σεξουαλική κατεύθυνση εξαντλείται στα στενά όρια του σπιτιού μας… και δεν βρίσκει διεξόδους και μορφές στην τέχνη αλλά και σε κάθε τομέα της δραστηριότητας μας?

Μάλλον όχι… ωστόσο υπάρχει μια στρατιά ανθρώπων εκεί έξω που υποκρίνονται… και χώνοντας βαθειά το κεφάλι στο λαγούμι τους, ελπίζουν να μη τους βρει κάποιο μεγαλύτερο κακό!

Και στην παραπάνω εσφαλμένη πεποίθηση βρίσκεται η ρίζα του όλου προβλήματος… στο ότι θεωρούν τη γενετική τους αυτή διαφορετικότητα… ως γεγονός εξ ορισμού ντροπιαστικό… μια κατάσταση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γεννήσει κάτι όμορφο.

Σε όσους συνεχίζουν να αμφιβάλουν για το πόσο επέδρασε και επιδρά η ομοφυλοφιλία τους στις ζωές τους θα ήθελα να θυμίσω :

-Τις ατελείωτες ώρες πάλης με τον εαυτό τους που αυτή ίσως τους προκάλεσε.
-Τα πολλά ψέματα που έπρεπε και πρέπει να λένε διαρκώς στο περιβάλλον τους, ακόμα και για τα πιο απλά θέματα., όπως για το άτομο με το οποίο θα περάσουν τις διακοπές τους!
-Τις διακρίσεις που ίσως γίνανε εις βάρος τους και μόνο στην υποψία της διαφορετικότητας τους! Τους εμπαιγμούς και την χλεύη και το ρατσισμό που άμεσα ή έμμεσα εισέπραξαν και εισπράττουν.
-Τη μικρή πιθανότητα που έχουν να αποκτήσουν απογόνους (βιολογικούς ή μη) με ότι αυτό συνεπάγεται.
-Την παντελή έλλειψη νομικής υπόστασης των δεσμών τους…
-Τη δύναμη που πρέπει να επιστρατεύουν καθημερινά για να διαφυλάξουν αυτά που για την πλειοψηφία είναι αυτονόητα!


Δεν θα επεκταθώ περισσότερο…ενώ καταφανώς θα μπορούσα να απαριθμήσω εκατοντάδες καταστάσεις στις οποίες η σεξουαλικότητα κάποιου παίζει καταλυτικό ρόλο!

Αποτελεί ισχυρή προσωπική μου πεποίθηση ότι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της όποιας ευτυχίας …είναι η συνειδητοποίηση της διαφορετικότητας.. όχι υπό το πρίσμα μιας σκληρής μοίρας και καταδίκης… αλλά μιας ευκαιρίας να ανακαλύψει κανείς νέους δρόμους προς την αυτοεκπληρωση.. ίσως δύσβατους…πάντως σίγουρα ΟΧΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ!

13 σχόλια:

Ephemeron είπε...

Μπροβο-μπραβο!!!
Πολυ καλο γραψιμο!!!

Hfaistiwnas είπε...

Συμφωνώ, παντού έχει αντίκτυπο.. μην κοροϊδευόμαστε..
Μια χαρά τα λες..

b|a|s|n\i/a είπε...

φυσικά και επιδρά. η όποια σεξουαλικότητα του κάθε ατόμου. το θέμα είναι το πόσο αφήνουμε εμείς οι ίδιοι να επιδρά. και να χαρακτηρίζει κάθε πλευρά και κάθε στιγμή της ζωής μας.
πολύ καλό σου βράδυ!

Elementstv είπε...

Αχ σε παρακαλω παντρεψου με!!!Η μαλλον οχι στις σχεσεις δεν πρεπει να αναζητας τον εαυτο σου!!!Πραγματικα τι να πω.Τα κειμενα σου ειναι απλα καταπληκτικα!

Δεν ειναι το πρωτο κειμενο απο μπλογκ που το εχω δειξει σε φιλους και γνωστους αλλα θα ειναι ενα απο αυτα.Πραγματικα εκφραζεις ενα τεραστιο προβλημα του γκει πληθυσμου.

Προσπαθουμε να μειωσουμε την διαφορετικοτητα μας ωστε να νιωθουμε κανονικοι.Και το αποτελεσμα ξερεις ποιο ειναι?Να μην καταφερνουμε να ενταχθουμε στην κανονικοτητα των στρεητ αλλα ουτε να δημιουργουμε μια πιο αγαπημενη κοινοτητα μεταξυ μας.Εχουμε τοσο κομπλεξ μηπως μας πουνε οτι γκετοποιουμαστε που κανουμε εμεις οι ιδιοι διακρισεις μεταξυ μας!!!
Απλα καταπληκτικο κειμενο!

suncitizen είπε...

κοίτα νέε μου.
Μη βασανίζεις το μυαλουδάκι σου ;)))
Το πράμα είναι πολύ απλό.
Ας μπορέσουμε εμείς οι gay να έχουμε μία στοιχειώδη νοημοσύνη και ποιότητα και θα δεις ότι η ζωή μας θα γίνει παράδεισος.
Όσο ζούμε με το μυαλό του 15 χρονου, του "ζήστα όλα", του trendy και της κενότητας, όσο φερόμαστε ο ένας στον άλλο κτηνωδώς, όσο το παίζουμε θεές, τόσο υποβαθμίζουμε τη ζωή μας, τον εαυτό μας και την ψυχική και σωματική υγεία μας.
Ασε τους str8 να κουρεύονται και δες πως θα γίνουμε άνθρωποι εμείς από μόνοι μας. Όχι όταν μας το επιτρέψουν οι str8...

Elementstv είπε...

@Suncitizen:Ωραια και καλα οσα λες,αλλα αυτη η συμπεριφορα που καταλογιζεις στην πλειοψηφια των γκει απο που πηγαζει?

life_traveller είπε...

KS, thanks, είναι σημαντικό να το ακούω από ένα τόσο συγκροτημένο -απ' ότι συμπεραίνω από τα γραφομένα σου- άνθρωπο!

Hfaistiwna, παντού και πάντα.. όπως τα λές και εσύ!

Basnia, τι πάει να πεί άραγε "όσο αφήνουμε"? ..μήπως ότι δεν πρέπει να αφήνουμε? Είναι δηλαδή υγιής η αυτοκαταπίεση? .. δεν νομίζω να εννοείς αυτό.. ίσως απλά θέλεις να επισημάνεις την ανάγκη για μέτρο.. αλλά αυτό έρχεται αφού δέχτουμε πρώτα τις πραγματικές ανάγκες μας! Δεν συμφωνείς?

Elementstv, :)))) .. δεν θα σου κρύψω ότι τα καλά σου λόγια με χαροποιούν ιδιαίτερα.. και φυσικά με χαροποιεί ακόμα περισσότερο ο τρόπος που σκέφτεσαι κάθως και ο γλαφυρός τρόπος που εκφράζεις τις σκέψεις σου! Μακάρι να συνειδητοποιεί όλο και πιο συχνά ο καθένας το "χρέος" που έχει στην ατομική του αλήθεια!

Suncitizen, διακρίνω ψήγματα αισιοδοξίας στο κατά τα συνήθη κυνικό και πεσιμιστικό -αλλά πάντα βέβαια απολαυστικό- σχολιό σου?? ;)) ..ότι ίσως μπορούμε αν θέλουμε?? Χε, χαίρομαι ειλικρινά αν διατηρείς έστω μια τόση δα ελπίδα!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Όλα στο χέρι μας είναι. Το πόσο θα μας αποδεχτουν εξαρτάται από το πόσο αποδεχόμαστε εμείς τον εαυτό μας. αν από μόνοι μας ξεφτιλιζόμαστε επόμενο είναι να μας ξεφτιλίζουν και οι άλλοι.

mahler76 είπε...

δεν έχεις άδικο, νομίζω συνοψίζεις πολύ καλά κάποιες σκέψεις που κι εγώ έχω.

life_traveller είπε...

ΠΑΥΛΟ, έτσι είναι όπως το λες...το πρώτο βήμα είναι πάντα να δεχτούμε εμείς τον εαυτό μας!

mahler76, θα ήταν ευχής έργο, να είχαν όλη μια σαφή εικόνα για τον εαυτό τους. Εξάλλου είναι γνωστό χιλιάδες χρόνια τώρα ότι η αυτογνωσία είναι το κλειδί της ευτυχίας!

KitsosMitsos είπε...

Τροφή για σκέψη όλα αυτά τα ερωτήματα.

life_traveller είπε...

KitsosMitsos, για σκέψη και για ανάλογη δράση απ' όλους μας, ας ελπίσουμε!

b|a|s|n\i/a είπε...

καθόλα συμφωνώ. και στο μέτρο αναφέρομαι. από το να διαλαλούμε σε κάθε βήμα και σε κάθε πράξη πόσο υπερήφανοι είμαστε για την όποια σεξουαλικότητά μας μέχρι να κρύβουμε και να καταπιέζουμε την όποια σεξουαλικότητά μας έχοντας την (ψευδ)αίσθηση ότι έτσι γινόμαστε περισσότερο αρεστοί κοινωνικά υπάρχουν πολλοί δρόμοι και περισσότερες ισορροπίες.
καλημέρα σου!