Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΖΗΤΕΙΤΑΙ STR8 ACTING ΑΝΤΡΑΣ!



Μια βόλτα στα γνωστά gay sites, μια οποιαδήποτε κουβέντα με άλλους gay άντρες θα πείσει τον καθένα ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ασυμφωνία ανάμεσα στο πρότυπο άντρα που οι περισσότεροι θα ήθελαν ως έτερον ήμισυ τους και στο τί “κυκλοφορεί” στην αγορά.

Από την μια πλευρά βρίσκεται το ομόφωνο αίτημα-σύνθημα (πλέον) όλων, ο υποψήφιος σύντροφος τους να είναι STR8 ACTING, Masculine, ΑΡΡΕΝΩΠΟΣ και άλλες παραλλαγές αυτών.

Οι περισσότεροι θα ισχυριστούν –και δεν εξαιρώ- τον εαυτό μου ότι είναι πολύ πιο ελκυστική και ερωτική η εικόνα ενός αρρενωπού άντρα. Επιχειρώντας να αναλύσει κανείς την προτίμηση αυτή… θα χαθεί σίγουρα στα ομιχλώδη τοπία του ανθρώπινου ψυχισμού… ωστόσο μια κοινή παραδοχή είναι σίγουρα η επιθυμία των περισσότερων να είναι ενταγμένοι ομαλά στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να αποτελούν μια ιδιαίτερη, διαφορετική, εύκολα αναγνωρίσιμη άρα και περιθωριοποιήσιμη -από κάθε κακόβουλο- ομάδα.

Και στην άλλη όχθη βρίσκεται η πραγματικότητα. Η “σπασμένες” φωνές, η μονομανίες με την Madonna, τη Βίσση, την Eurovision…η αναφορά στις “κολλητές” φίλες, η απέχθεια (όμοια με αυτή της κ. Λουκά για τον Πάπα) για το τρίπτυχο ποδόσφαιρο/μπάσκετ/φόρμουλα, η ταχυδρομική τσαντούλα στον ώμο, το “trendy” στυλάκι-υφάκι, το μεταπτυχιακό στην “ανωτάτη Λαμπιρική”, το διδακτορικό στην “STARτσανελική” … για να μην προχωρήσω στο “περιποιημένο” φρύδι, το “οξυζεναρισμένο” μαλλί, το στρας, το λιπγκλός και δεν συμμαζεύεται... που όμως δεν αφορούν (τα τελευταία) τους πιο πολλούς.


Θα ήθελα να επισημάνω ότι επ’ ουδενί δεν εκφέρω –και δεν έχω το δικαίωμα εξάλλου- καμία αρνητική κρίση για όλες τις παραπάνω προτιμήσεις-επιλογές… απλά επισημαίνω το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στη ζήτηση και την προσφορά.


Πολλοί θα βρεθήκαν σε dates με ανθρώπους που διαφήμιζαν την αρρενωπότητα τους (και φυσικά την θεωρούσαν ως προαπαιτούμενο) … και συνάντησαν τελικά το alter ego της Τζούλιας Αλεξανδράτου! Φυσικά αρκετοί θα έχουν βιώσει την αμηχανία της παραγγελίας του ποτού από το ραντεβού τους ή το άγχος να ακουσούν τα διπλανά τραπέζια την τσιριχτή ανάλυση –ενός κατά τ’ άλλα καλού παιδιού- για το απύθμενο βάθος των ατακών της Samantha στο Sex n’ the city και για ακόμα πιο hardcore γούστα... αναλύσεις για τα μυστικά του αντρικού μακιγιάζ!


Όχι δεν έχω διάθεση να βάλω ταμπέλες και να γίνω αυτόκλητος κριτής κανενός.. αλλά δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που διαπιστώνω αυτή την πραγματικότητα. Ωστόσο μια μεγαλύτερη δόση ρεαλισμού στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και περιγράφουμε τον εαυτό μας.. θα μας έκανε μάλλον όλους πιο ευτυχισμένους!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, αυτό είναι γενικό πρόβλημα του ανθρωπίνου είδους. Δηλ. όλοι κρύβουν αυτά που δεν τους αρέσουν για τον εαυτό τους και τονίζουν τα άλλα. Θυμάμαι όταν έψαχνα από αγγελίες για σπίτι, το τι ψέμα μου έλεγαν και όταν πήγαινα και τα έβλεπα... τι απογοήτευση! Καμία σχέση η περιγραφή με την πραγματικότητα. Αλλά έτσι όμως οι σπιτονοικοκύρηδες τους ήλπιζαν ότι κάποιος θα τα δει και μπορεί να τα νοικιάσει.

Πάντως, το κουλό με τις non-str8 acting αδερφές είναι ότι σιχαίνονται τις υπόλοιπες non-str8 acting αδερφές. Δηλαδή, έλεος.

the boy with the arab strap είπε...

οπως λεει και ο κυκνος ειναι γενικοτερο το προβλημα , αφορα πολυ μεγαλη μεριδα του πλυθησμου και για πολλα θεματα . παραμυθιαζομαστε απο οσα μας προβαλουν τα μμε , γιατι δεν παιρνουμε τη ζωη στα χερια μας , ζουμε με δανεικα ονειρα

mahler76 είπε...

αυτή είναι η πραγματικότητα. αλλά αν σταματήσουμε οι αδερφές να είμαστε τόσο κομπλεξικοί και φάσιον βίκτιμς τότε θα μπορέσουμε να βιώσουμε την σεξουαλικότητά μας ελεύθερα είτε αυτή εκφράζεται με αρρενωπότητα είτε με θηλυπρέπεια.

Salonika3 είπε...

Εγω πιστευω οτι υπαρχει κομπλεξισμος, αυτο που ειπε ο mahlerakos!!!!

Eιμαστε κομπλεξικοι, εγωιστες, ναρκισιστες!!!
ΠΡεπει να καταλαβουμε οτι ετσι δεν προκειται να παμε μπροστα!!

ΟΣον αφορα την Samanatha, θεα η γυναικα θεα!!

Καλο σου μεσημερι!!!Φιλουμπες!

b|a|s|n\i/a είπε...

με αφήνει αδιάφορο η επίδειξη. στην όποια της μορφή. και στην όποια έκφραση. βρίσκω πολύ περισσότερο γοητευτικούς ανθρώπους που ενώ είναι όμορφοι (σαφώς υποκειμενικά) απλά είτε δεν το ξέρουν είτε δεν ζουν με αυτό κορώνα στο κεφάλι τους. και παντελώς αδιάφορους, ανθρώπους που διατυμπανίζουν είτε αυτά που από την φύση έχουν είτε αυτά που με κόπο ή όχι απέκτησαν.
μέσα σε όλα αυτά είναι και η σεξουαλικότητα του καθενός.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Μωρέ το να βρεις την Τζούλια λες είναι και κούκλα η κοπέλα!!!

Συνήθως πέφτεις πάνω στην Λουκά!!!

apparos είπε...

Γιατί η Λουκά τι έχει; Μια χαρά str8 acting είναι!

Έχει κάποιο τεστ να δεις πόσο str8 acting είσαι;!

ColourfulMind είπε...

Δυστυχώς και οι δύο κατηγορίες είναι γεμάτοι κόμπλεξ. Είμαστε όλοι μας λίγο πολύ γεμάτοι από κόμπλεξ και δεν ξέρω γιατί αλλά οι περισσότεροι νομίζουμε ότι ο άντρας είναι όπως το γλύκισμα. Θα διαλέξουμε συνταγή, θα βάλουμε ακριβώς τα υλικά που θέλουμε και μετά θα το φαμε φρέσκα και λαχταριστά....

Ευτυχώς εδώ και κάποια -λίγα είναι η αλήθεια- χρόνια αποφάσισα να προσπαθώ να είμαι πιο ανοικτός. Εστω για ένα καφέ, αν ο άλλος δεν δείχνει μουρλός κι αν δεν το παίζει σταρ (θεός ή ντίβα ανάλογα της τάσης ;-p ), μάλλον θα βγω. Τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου.

ΥΓ: looooooool με το σχόλιο του Αππαρου.

Dr_MAD είπε...

Εχω φτάσει σε σημείο να πιστεύω ότι όλοι οι str8-acting έχουν σχέση και κλείνονται σπίτια τους (το in-the-closet σενάριο το έχω απορρίψει, γιατί αρρενωπός και αρχιδάτος με closet δε συνάδουν).

*Η Λουκά δεν είναι τραβεστί???

PS. Βάλε στον Κίτσο δίπλα το σωστό όνομα!

life_traveller είπε...

Κύκνε, συμφωνώ φυσικά! Η ειλικρίνια είναι απαραίτητη κυρίως για μας τους ίδιους.. αλλιώς η ευτυχία είναι αδύνατη.

~~~...~~~, δεν ξέρω αν φταίνε τα ΜΜΕ ή η πλήρης έλλειψη ρεαλισμού που διέπει τις ιδιοδυγκρασίες αρκετών ανθρώπων.

Μahler, ας είμαστε και fashion victims θα έλεγα εγώ και ό,τι άλλο γουστάρουμε... αρκεί να ξέρουμε πραγματικά τί είμαστε και τί θέλουμε!
υγ. Η λέξη "αδερφή" που φυσικά χρησιμοποιείς χιουμοριστικά.. ,ακόμα και έτσι, δεν μου αρέσει ρε συ καθόλου!

Salonika3, όπωσ τα λες είναι! Και η Samantha μια χαρά είναι το κορίτσι.. απλά δεν είναι και ο Καβάφης.. για να θέλω να ξέρω κάθε "στίχο" της! :)))

Basnia, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της προσέγγισης ανάμεσα στους gay.. αν και ιδανικό, αυτό που λες θα μου επιτρέψεις να πω, είναι λίγο ουτοπικό στην εφαρμογή του τις περισσότερες φορές. Ίσως βέβαια να έχεις κατακτήσει μια ωριμότητα που δεν μπορώ ακριβώς να αντιληφθώ!

Pavlo, δεν έχεις και άδικο,, λοοοοολ! :)))

Appare, αν είναι αυτός ο ορισμός του str8-acting τότε άσε.. προτιμώ να ακούω για το sex n' the city! :)) ...και ναι όντως, κυκλοφορούν στο net τεστάκια (έτσι για την πλάκα) gay str8ακτοσύνης!!

ColourfulMind, φυσικά δεν υπάρχει συνταγή και γενικά κ εγώ έτσι κάνω με τα dates ... αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω την ανειλικρίνια που υπάρχει... για κάτι τόσο αυταπόδειχτο ρε γαμώτο!

Mad, η "ντουλάπα" ρε συ δεν είναι το απόλυτο κριτήριο... τα αρχίδια φαίνονται,θα έλεγα εγώ, και από την "διαχείρηση" της κάποιες φορές!
p.s Δεν το "πιάσα" τι εννοείς με "τον Κίτσο δίπλα"??!

mahler76 είπε...

όσο χιουμοριστικά χρησιμοποιείται και η λέξη γκέι.

life_traveller είπε...

Mahler, δεν έχεις άδικο.. και η λέξη gay το ίδιο υποτιμητικό περιέχομενο έχει.. απλά γιατί αποτέλείται απο 3 γράμματα του λατινικού.. δεν το προσλαμβάνουμε πάντα τόσο άσχημα. Αλλά ναι είναι εξίσου κακή επιλογή λέξης(και την κάνω δυστυχώς και εγώ)!

mahler76 είπε...

περισσότερο με το τελευταίο μου σχόλιο ήθελα να πώ πως δεν είναι οι λέξεις που για μένα έχουν το υποτιμητικό περιεχόμενο (τουλάχιστον όχι όλες) αλλά οι συμπεριφορές.

suncitizen είπε...

Μα καλά ακόμα δεν κατάλαβες ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία το τι λέει ο γκέι στην ελλάδα;
Το έχω πει χίλιες φορές. Δεν έχει τη νοημοσύνη να δώσει κάτι παραπάνω από σεξ. Παει και τελειωσε. Ό,τι και να λέει ότι είναι ή ότι ζητάει, το μόνο που μπορεί να καταλάβει είναι το δόγμα μυς-πέος ή μυς - κώλος.
Τέλος.
Μετά την καύλα το απόλυτο κενό. Και η ζωή συνεχίζεται...
Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

life_traveller είπε...

Suncitizen,συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου στην ανωτέρω περιγραφή άραγε.. ή θεωρείς εαυτόν ως τη μόνη εξαίρεση?

Elementstv είπε...

Καλα το συγκεκριμενο κειμενο ειναι απλα καταπληκτικο!!!!Λες ο,τι ολοι ξερουμε κατα βαθος και για μας και για τους αλλους ...μπραβο....Σκεφτομαι να δημοσιευσω ενα κομματι του ή και ολοκληρο στο blog μου,εννοειται θα λεω οτι ειναι δικο σου.Μπορω?

life_traveller είπε...

Elementstv, fysika mporeis... be my guest!