Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

GAY GUYS




Πολλά blogs κατά καιρούς επιχείρησαν να κατηγοριοποιήσουν τους διάφορους τυπικούς gay χαρακτήρες, Πίστευα και πιστεύω πάντα στην μεγάλη διαφορετικότητα των ανθρώπων, και στην ατάκα ότι δυο gay το μόνο κοινό που ίσως έχουν είναι ότι πίνουν καφέ – και αυτό όχι πάντα σίγουρα!
Ωστόσο παρατηρώντας και κάνοντας ενίοτε παρέα, όλα αυτά τα χρόνια, με διάφορους ομοφυλόφιλους άντρες κατέληξα στα εξής κύρια role-models τα οποια θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας:

Ο trendy-chic-μοντέρνος

Που τον συναντάς: Στα πιο μoδάτα clubs-bars της εκάστοτε σαιζόν, με μαλλί α λα διαφήμιση wella να φοράει κάτι χτυπητό (όχι απαραίτητα ακριβό ή μαρκάτο), να χορεύει πολύ περισσότερο από την υπόλοιπη παρέα του. Περιστοιχίζεται κυρίως από γυναίκες από τις οποίες η μια κατά κανόνα τον γουστάρει μέχρι θανάτου… και ελπίζει μέχρι τελικής ανάσας στο θαύμα της αλλαγής του!
Τι ψάχνει: Κάτι αντίστοιχο με τον ίδιο, να βγαίνουν παρέα στα clubs, για ψώνια και να κάνουν ατελείωτο σχολιασμό της πρωινομεσημεριανής ζώνης της tv, ανταλλάσσοντας “εσωτερικές” πληροφορίες, που έμαθαν από έγκυρες πηγές, την τελευταία ώρα!
Πλεονεκτήματα του: Είναι ευχάριστος, αρκετά άνετος, κοινωνικός και ανοιχτός σε διάφορες δραστηριότητες.
Μειονεκτήματα του: Καταδυναστεύεται συχνά από το σύνδρομο δεν-έγινα-ο-celebrity-που-το-σύμπαν-με-προόριζε-να-γίνω… σύνδρομο που του προκαλεί μεγάλες εναλλαγές στη διάθεση και τον κάνει κάποιες φορές εριστικό, αλλοπρόσαλλο και ενίοτε εκκεντρικό!

Ο κλειστός

Που τον συναντάς: Σε μπαράκια, στο γυμναστήριο, σε ταβέρνες, συνήθως σε μικρές παρέες συναδέλφων, παλιών συμμαθητών ή φίλων του από τον στρατό. Περνάει άπειρες ώρες μπροστά στο dvd και στο pc του και κατέχει κάθε λεπτομέρεια για όλα κοκοψινια-gadgets που η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει!
Τι ψάχνει: Μια αγκαλιά για να βλέπουν παρέα dvd , να ανταλλάσουν info για ό,τι καινούριο δημοσιεύει το RAM, να δοκιμάζουν τα διάφορα νέα ταβερνεία της πόλης, πίνοντας ρετσίνα και μιλώντας για την ελπίδα που προσφέρει ο Τσίπρας στο πολιτικό τοπίο!
Πλεονεκτήματα του: Είναι σταθερός τύπος, συνήθως γλυκός και περιποιητικός, ενώ, η πρακτική του φύση, μπορεί να φανεί χρήσιμη στην καθημερινότητα κάποιου.
Μειονεκτήματα του: Μπορεί να γίνει βαρετός καθώς δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει στο παραμικρό τις συνήθειες και το πρόγραμμα του. Προτιμά συχνά την μελαγχολική παρέα του στριφτού του τσιγάρου.

Ο εναλλακτικός

Που τον συναντάς: Στην κυριολεξία οπουδήποτε… με τις πιο απροσδόκητες παρεες..ειναι ανοιχτός σε κάθε τι καινούριο και θέλει να δοκιμάζει τα πάντα.
Τι ψάχνει: Κάποιον με αντίστοιχη τρέλα να τον παρασύρει σε καταστάσεις που δεν έχει ξανανιώσει και σε πειραματισμούς που ο ίδιος δεν έχει σκεφτεί!
Πλεονεκτήματα του: Το σίγουρο είναι ότι δεν βαριέσαι… παρασύρει, με μοναδική τέχνη, όλο τον περίγυρο του στην ποικιλία , ενώ συχνά έχει ενδιαφέροντες φίλους, από τους οποίους μπορεί κανείς να μάθει πολλά.
Μειονεκτήματα του: Είναι ασταθής, βαριέται εύκολα.. το ψέμα είναι συχνά η δεύτερη φύση του καθώς με αυτό καλύπτει όσα δεν μπόρεσε να βιώσει ως το παρόν. Είναι συχνά αψυχολόγητος και επιπόλαιος.

Ο κουλτουριάρης

Που τον συναντάς: Σε θέατρα, παρουσιάσεις βιβλίων, γκαλερί, μουσεία και γενικά οπού μπορεί να βάλει κανείς την ταμπέλα τέχνη.
Τι ψάχνει: Κάποιον να τον βάζει στη θέση του με τις γνώσεις που διαθέτει – τον οποίον δεν έχει ακόμα βρει γιατί είναι ο πλέον ειδήμων σε όλα τα σχετικά θέματα. Εναλλακτικά θέλει να γίνει ο πυγμαλίωνας κάποιου.. “ζωγραφίζοντας” στον καμβά που επέλεξε.
Πλεονεκτήματα του: Η ευρεία παιδεία του… το αμέριστο ενδιαφέρον που δείχνει στον εκάστοτε σύντροφο του.
Μειονεκτήματα του: Μπορεί να γίνει καταπιεστικός με το αποπνικτικό του ενδιαφέρον… ενώ μπορεί να περνάει ακόμα και δύσκολες περιόδους κατάθλιψης και μοναχικής διάθεσης. Συχνά είναι ελιτιστής και σνόμπ με αποτέλεσμα να είναι αντιπαθητικός στο περιβάλλον του συντρόφου του.

Ο δεσμευμένος

Που τον συναντάς: Κρυφά από την γυναίκα του, την αρραβωνιαστικιά του… σε άδειες καφετέριες στην άκρη της πόλης.
Τι ψάχνει: Έναν τύπο σε ανάλογη με αυτόν φάση, να κάνουν sex και ίσως και παρέα “οικογενειακά” αν κάτσει.
Πλεονεκτήματα του: Έχει μια σαφή εικόνα για το πώς θέλει τη ζωή του και τι ζητάει και προσφέρει.
Μειονεκτήματα του: Συχνά δεν έχει αποδεχτεί τον διττό σεξουαλικό του προσανατολισμό με αποτέλεσμα να υποφέρει από φρικτές εσωτερικές συγκρούσεις, με αρνητικότατο αντίκτυπο στο περιβάλλον του.

Ο “Θεά”

Που τον συναντάς: Να χαζεύει βιτρινες, σε επιδείξεις ρούχων, στο κομμωτήριο κάτω από την κάσκα, να περπατάει όλο χάρη στο κέντρο, να καλιαρντίζει με φίλους και με φίλες του στην TV ή να ποζάρει με απειροελάχιστο μαγιό στην παραλία.
Τι ψάχνει: Έναν macho άντρα για να μπουν στον παραδοσιακό ρολό του “ανδρογύνου” . Κάποιον να εκτιμήσει και να αποδεχτεί την έντονα θηλυκή πλευρά του.
Πλεονεκτήματα του: Το χιούμορ, οι άπειρες ατάκες- άμυνα στα κακεντρεχή σχόλια που από μικρός κλήθηκε να αντιμετωπίσει… η ενεργεία που μπορεί να δώσει στους άλλους.
Μειονεκτήματα του: Συχνές εναλλαγές διάθεσης και συχνά έλλειψη εχεμυθείας από μέρους του, καθώς, η απειλή που συχνά αισθάνεται, τον αναγκάζει να εκθέτει τους άλλους, ώστε να μην βάλλεται διαρκώς ο ίδιος.

Οκ, Οκ ξέρω ότι κουνάτε το κεφάλι σας λέγοντας ότι είναι cliché όλα αυτά και υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί των παραπάνω τύπων και άλλοι τόσοι εις την δέκατη! Ακόμα θα προλάβω τα σχόλια κάποιων για αντίστοιχους straight τύπους και φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σας! Απλά, θα επισημάνω για άλλη μια φορά την σκωπτική διάθεση του όλου κειμένου!

12 σχόλια:

tovenito είπε...

και εντάξει είναι λίγο κλισέ οι κατηγοριοποιήσεις τέτοιου είδους σε διάφορες ομάδες αλλά ευτυχώς που ο καθένας είναι διαφορετικός.
αυτό είναι το ωραίο

b|a|s|n\i/a είπε...

ποτέ μου δεν πίστεψα στις διάφορες ταμπέλες ή κατηγορίες. είναι από μόνες του κάτι σαν περιθώριο. όλοι λίγο πολύ, στην διάρκεια της ζωής μας, περνάμε από διάφορες φάσεις ή κατηγορίες με αρκετά από τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα που αναφέρεις.
ο κάθε άνθρωπος στην ουσία του είναι διαφορετικός από τον άλλον. και αυτή είναι η ουσία των χαρακτήρων.
πολύ καλό σου βράδυ!

mahler76 είπε...

FUCK για άλλη μια φορά δεν χωράω πουθενά.

the boy with the arab strap είπε...

θα συμφωνησω με τον basnia , δεν πρεπει να βαζουμε ταμπελες πουθενα , δεν ειναι ευκολο ,αλλα και τι ειναι σε αυτη τη ζωη .

life_traveller είπε...

Tovene, συμφωνώ ότι ο καθένας είναι πολύ διαφορετικός, ωστόσο οι κατηγοριοποίηση είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιεί το μυαλό όλων μας.. και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο κατανόησης του κόσμου.

Basnia, ανάμεσα στο χάος και στην οργάνωση, προτιμώ και υπηρετώ το δεύτερο, ακόμα και αν αδικεί λίγο την αλήθεια κάποιες φορές.

Μahler, να υποθέσω ότι φταίει ο σαρακοστιανός χαλβάς που "τσακίζεις"?!

~~~...~~~, έχουν και οι ταμπέλες τον ρόλο και τον σκοπό τους!

the boy with the arab strap είπε...

εχουν το ρολο να μας περιοριζουν την σκεψη ,να στεινουμε στερεοτυπα για να μπορουμε να νοιωθουμε πιο ασφαλεις μεσα σε στο βαλτο .

apparos είπε...

με λίγες αλλαγές χωράω στην κατηγορία "Ο κλειστός" :P
λολ, μου θύμισες ένα άρθρο σε ένα περιοδικό που κατηγοριοποιούσε τους gay. Κατηγορίες όπως ο λαϊκός με μουστάκι, ο επιχειρηματίας με το κουστούμι κτλ!

Salonika3 είπε...

Εμενα θα με εβαζα στην κατηγορια


"Ο εναλλακτικός", αλλα πρεπει να βγαλουμε το ψεμα, καθως πιστευω ειμαι αρκετα ειλικρινης!

Σιγουρα ειναι κλισε, αλλα εχει το ενδιαφερον του!Αμεσως να το φατε το παιδι:P

blogrehab είπε...

Mπορώ ν'αφήσω μια αγγελία αγαπητέ; Μίγμα απο τρέντυ-κουλτουριάρη ψάχνει μίγμα από κλειστό-εναλλακτικό :)

Dr_MAD είπε...

xaxaxaxa apsogos :D

KitsosMitsos είπε...

Ένα γράμμα και αλλάζει η κατεύθυνση! Αντί για U Α!
Καλημέρα

life_traveller είπε...

Appare, αγαπημένη η κατηγορία σου.. έστω και με αλλαγές! :)

Salonika3, για να το λες εσύ, θα το δεχτώ λοιπόν..εναλλακτικός χωρίς ψέμματα... οκκκκκ :) Επίσης, thanks for the vote of confidence!

Blogrehab, ok... καταχωρήθηκε.. οπότε guys όσοι το διαβάσατε...ας αρχίσουν τα μηνύματα λοιπόν στο παλικάρι..και θυμηθείτε..ψάχνουμε μίγμα κλειστού-εναλλακτικού! :)

Mad, thanks, να δηλώσω κ εγώ με τη σειρά μου, πόσο απολαμβάνω τα posts σου!

KitsosMitsos, well...it's a gAy gUy's post!