Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΕΡΩΤΕΣ



Εν αρχή ήταν το χάος, το μπέρδεμα, η απογοήτευση και η απόγνωση…και μετά ήρθε η συνειδητοποίηση, οι παλινδρομήσεις, και στη συνέχεια η αναγκαστική αποδοχή,…και για τους περισσότερους η μόνη διέξοδος… το internet.
a/s/l?
t/b/v?
stats?
Τι ψάχνεις?
…και μετά η σχετική κουβέντα
…και τα cliché αστειάκια
…και τα χαμογελακια :-)) , ;-)),
…και τα χαχανα looool
……Το msn με τις καλά καμουφλαρισμένες φωτογραφίες, τα δεύτερα καρτοκινητά και τέλος η μεγάλες Συναντήσεις… οι πρώτες πνιγμένες στις ενοχές… Ο ύπνος το προηγούμενο βράδυ χαμένη υπόθεση…..
… και όσο πλησίαζε η μεγάλη ώρα το στομάχι σφίγγονταν, τα χέρια κρύωναν, το πρόσωπο κοκκίνιζε,… το στόμα ξερό… τασάκι σωστό από τα πολλά τσιγάρα! …. Και η απίστευτη αγωνία να ανεβαίνει ως τον λαιμό… Και αν κάποιος γνωστός σε δει?…. Τι θα πεις?... Ποιο είναι το τέρας με τα τρία κεφάλια και τα οχτώ πόδια δίπλα σου? Που τον ξέρεις θα σε ρωτήσουν? … Και οι δορυφόροι στο διάστημα που σε παρακολουθούν… τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας που θα μάθουν ότι είσαι gay… κάπου εκεί άρχιζε ο παραλογισμός, η παράνοια!
Ακολουθεί η αναγνώριση… που όπως στις αρχαίες τραγωδίες… ο ήρωας έχει αλλάξει… φτάνει στην Ιθάκη αποκαμωμένος, συχνά καημένος, φορτωμένος προβλήματα… εξάλλου το ταξίδι έχει σημασία… ανοησίες!
Σπάνια έρχεται η έκπληξη και μαζί της, νέες αγωνίες… Θα αρέσω εγώ? Πως θα δώσω την ιδανική εικόνα? Γιατί να μην έχω ξυριστεί/ντυθεί καλύτερα?
Και όταν δημιουργηθεί η σχέση, αστήρικτη και ορφανή συνήθως από περιβάλλον, κρυφή και προφυλαγμένη…. Φέρνει τον ενθουσιασμό… αλλά και νέα ζόρια…. Την προσπάθεια…την αγωνία για το μέλλον…. Που αν και μάλλον πιο δύσκολο για όλους εμάς… κρύβει πάντα μια μοναδική μαγεία ως λέξη… το μέλλον!

14 σχόλια:

tovenito είπε...

κλασσικά εικονογραφημένα.
κάθε φορά όμως η αγωνία η ίδια δεν είναι; όσες φορές και να το κάνεις;
απλά έχες την εμπειρία να διαχειριστείς την απογοήτευση ή τις προσδοκίες.

apparos είπε...

Το περιγράφεις τόσο ψυχρό όσο είναι και αυτό που αναφέρεις στην τελευταία παράγραφο είναι το πιο σκληρό, κάτι που δεν θα ήθελα να ζήσω.

mahler76 είπε...

ευτυχώς που απο την φωτό και μόνο που έχω στο προφίλ μου στο ντάρ δεν με πλησιάζει κανείς και τα γλιτώνω όλα αυτά.

ruth_less είπε...

Αυτοί δυστυχώς είναι οι σύγχρονοι τρόποι γνωριμιών που επιβάλλει η απομόνωση της εποχής αλλά και του τρόπου ζωής μας. Πέραν της απογοήτευσης περικλύει και τόσα ρίσκα... πιο επικίνδυνα ίσως.

the boy with the arab strap είπε...

οποιος κι αν ειναι ο τροπος γνωριμιας οι ανθρωποι ειναι ιδιοι και η ανασφαλεια , η αγωνια το ιδιο παρεμενουν.

b|a|s|n\i/a είπε...

χίλια δυο πράγματα θα μπορούσαμε να πούμε. για τον τρόπο προσέγγισης, την ίδια την προσέγγιση, την σχέση την κρυφή και προφυλαγμένη, την εξέλιξή της. η ουσία νομίζω είναι στη σχέση την κρυφή και προφυλαγμένη. οι αληθινές σχέσεις κρυφές δεν μπορούν να μείνουν. για τον απλό λόγο ότι σε ολοκληρώνουν και σε κάνουν αληθινό. το μέλλον ποιος το γνωρίζει;

life_traveller είπε...

Tovene, ναι δε μειώνεται ,όπως λές, η ένταση της αγωνίας... αυτό που μειώνεται ίσως είναι ο παράλογος φόβος και οι προσδοκίες φυσικά!

Αpparos, πρέπει μάλλον όλα να τα ζήσουμε... και τελικά τιπότε ίσως δεν είναι τόσο ψυχρό αν το βιώνουμε εμείς με θέρμη!

Μahler76, και ποιός ο σκοπός του προφίλ άραγε τότε? Χε, δεν τολμώ ούτε καν να φανταστώ τι μπορεί να είναι τόσο τρομαχτικό που "σκιάζει" τον κόσμο!

Ruth_less, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι έχει δοθεί διέξοδος έτσι σε πολλούς ανθρώπους που στο παρελθόν αδυνατούσαν να βρούν μέσο και φυσικό χώρο έκφρασης!

~~~...~~~ , σε γενικές γραμμές έχεις απόλυτο δίκιο, απλά κάποιες γνωριμίες (εν προκειμένω των ομόφυλων ατόμων) έχουν λόγω στιγματισμού τους κάποιες ιδιαιτερότητες!

Basnia, φυσικά και εχείς δίκιο... αν και πρέπει να αναγνωρίσεις οτι όσο ανοιχτές και να είναι οι σχέσεις μας, πάντα θα συναντούν μεγάλο "έλλειμμα" αποδοχής.

suncitizen είπε...

gay σχέση;
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Λοιπόν, πέραν το ότι οι gay στην Ελλάδα καταλήγω ότι είναι ανίκανοι για οτιδήποτε υγειες (βλ. σχέση κλπ) όσο συζητάω ακούω την ηλίθια άποψη ότι το νετ είναι μόνο για σεξ.
Έτσι, είναι apriori δεδομένο ότι αν συναντήσεις ένα άνθρωπο από το νετ, οφείλεις να μήν επενδύσεις σε αυτόν, διότι είναι για σεξ και μόνο!
Κι ύστερα, τους ρωτάς αν η γνωριμία στο gay bar είναι καλύτερη. Σου απαντούν ότι στο bar όλοι οι gay το παίζουν θεές και δε δίνουν σημασία στο "καμάκι" που τους κάνεις, αλλά πίνουν το ποτό τους και κοιτάνε το ταβάνι...
Με μια δυο λοιπόν απλές ερωτισούλες εύκολα βλέπει κανείς ότι πουθενά δεν είναι καλό μέρος για ουσιαστικές gay γνωριμίες!
Δε μας φταίει λοιπόν ο τρόπος ή ο τόπος, αλλά η απαιδευσία μας και η ανυπαρξία μυαλού που έχουμε.
Αν δεν αρχίσουμε κάποια στιγμή να σκεφτόμαστε στοιχειωδώς λογικά, τότε πολλές γενιες ακόμα απλά θα χάσουν τις ζωές τους μέσα στη μοναξιά και τις ξεπέτες!

life_traveller είπε...

Suncitizen, όχι ρε συ... θα διαφωνήσω απόλυτα... πολλά παραδείγματα υγιέστατων gay σχέσεων θα μπορούσα να σου αντιπαραθέσω... ακόμα και δικό μου παράδειγμα από το παρελθόν θα μπορούσα να σου δώσω. Ίσως έχουμε τύχει σε πολύ διαφορετικούς ανθρώπους και έχουμε πολύ διαφορετικές εμπειρίες!

exilio είπε...

Η τελευταία σου παράγραφος είναι τόσο μα τόσο αληθινή :)
Oh well,δύσκολοι καιροί για προσπάθειες..

life_traveller είπε...

Εxilio, καλωσήρθες στην παρέα! Εγώ λέω ότι δεν υπάρχουν δύσκολοι καιροί... δύσκολοι γινόμαστε εμείς... κακώς βέβαια γιατί χάνουμε ευκαιρίες έτσι!

***soulmate*** είπε...

Η περιγραφή σου είναι απλά ρεαλιστικότατη... That's how it is guys ..

life_traveller είπε...

Έτσι κάπως... αλλά κανείς δεν είπε ότι η ζωή είναι εύκολη... ωστόσο δε σταματάμε την προσπάθεια ποτέ! Καλωσήρθες στη μεγάλη μας παρέα!

Salonika3 είπε...

Για ενα παιδι σαν και μενα πιστευω οι προσφορες για μια σχεση ειναι μηδαμινες, αλλα τι να κανουμε
ειμαστε στην αναμονη!

Ολα αυτα που εγραψες ειναι μακραν αληθεια, ολο αυτο το αγχος η αγωνια!!!!