Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ


Κάποιες μέρες βροχερές σαν τη σημερινή…. Θυμάμαι τους έρωτες του παρελθόντες.... Αυτόν που εξαντλήθηκε στον χρόνο, αυτόν που ήταν αταίριαστος εξαρχής αλλά εγώ τον πάλευα και αυτόν που με πρόδωσε και με έκανε ποτέ ξανά να μη παθιάζομαι τόσο.

Κάποιοι λένε ότι ερωτευόμαστε πραγματικά μια μόνο φορά και άλλοι πιστεύουν ότι ανάλογα με τις συνθήκες, μπορούμε πολλές φορές να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό του πάθους…από το φοβερό συναίσθημα της απόλυτης αυτής “παράνοιας”.

Πιστεύω προσωπικά ότι η εμπειρία και ο χρόνος, μετριάζει πάντα τον ενθουσιασμό και όλους τους καινούριους που έρχονται στην πορεία… αλλά από την άλλη η ανάγκη μας για περιπέτεια και ενθουσιασμό γίνεται συχνά αυτοεκπληρούμενη προφητεία στα πρόσωπα νέων ανθρώπων που συναντάμε … και ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας μπορούμε ξανά και ξανά να βρεθούμε στην παράλογη αυτή συγκίνηση του έρωτα.

Είναι στιγμές που είμαστε γεμάτοι από έρωτα και συναίσθημα και στιγμές που είμαστε άδειοι…..σαν την παλίρροια γεμίζει και αδειάζει η ψυχή….

Και για να επανέλθω στον αρχικό μου συλλογισμό… οι έρωτες που πέρασαν με έμαθαν να επενδύω σωστότερα, να εμπιστεύομαι λιγότερο και να αποφασίζω με σωστότερα κριτήρια για το τι μου ταιριάζει… ώρες ώρες όμως δεν ξέρω αν έμαθα τελικά τόσα πολλά… και άνετα μπορεί να κάνω τα ίδια ή και περισσότερα λάθη…..

Η προδοσία, η ματαιότητα και η φθορά ανακατεύονται σήμερα με τη μελαγχολική βροχερή μέρα…. Αλλά οι πληγές τους έχουν πλέον γιατρευτεί και οι ουλές που άφησαν μάλλον προσμονή γεννάνε παρά πόνο!

7 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

Αλλά οι πληγές τους έχουν πλέον γιατρευτεί και οι ουλές που άφησαν μάλλον προσμονή γεννάνε παρά πόνο
τα είπες όλα σε μια γραμμή.
όπως επίσης έρωτας και λογική δύσκολα συμβαδίζουν. δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ τι μπορεί να σου προκαλέσει ένας άνθρωπος. όσες φορές και να έχεις ερωτευτεί.
δεν νομίζω να ερωτευόμαστε πραγματικά μια φορά μόνο.
απλά ότι δεν κρατάει στο πέρασμα του χρόνου δεν ήταν πραγματικά Η φορά.

tovenito είπε...

νομίζω πολλές φορές ερωτευόμαστε την ανάγκη μας να ερωτευτούμε.
και για αυτό μπαίνουμε σε ένα κυνήγι χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο.
ο χρόνος πάντα φθείρει και καταστρέφει. και εάν χάνεται ο έρωτας, η αγάπη μένει

the boy with the arab strap είπε...

δεν υπαρχουν κανονες , συνταγες κλπ , ειναι τοσοι πολυ οι παραγοντες που επηρεαζουν τη ζωη μας κια τον ερωτα που οσο καλα κι αν νομιζεις οτι ξερεις τα πραγματα , παντα κατι ξεφευγει. απλα ζησε ,απολαυσε και ασε τις σκεψεις , μην κουραζεσαι.

Elementstv είπε...

Εγω πιστευω οτι οσο ψαχνουμε τον ερωτα θα τον βρισκουμε.Ειμαστε ερωτευμενοι με τον ερωτα.Και αυτο ειναι καλο να μην το χανεις.Γιατι αλλιως,σημαινει οτι γερασες...

life_traveller είπε...

Basnia, συμφωνώ με όσα λες... βέβεια για το ποιά είναι και αν υπάρχει Η φόρα ας το σκέφτουμε σε πολλά χρόνια όταν θα εχουμε δει "όλη την ταινία"

Tovene, φυσίκα ερώτευομαστε και την άναγκη μας για έρωτα... η δική μου εμπειρία είναι οτι δεν μένει αγάπη ωστόσο... κάποιες ευχάριστες αναμνήσεις -σε οτι με αφόρα- μου έμειναν.

Lost thoughts, συμφωνώ απόλυτα οτι, τίποτα δεν ξέρουμε και για αύτο και γράφουμε εξάλλου... για να πιστοποιήσουμε και να "χωνέψουμε" την άγνοια μας!

elementstv, δεν χάνεται η επιθυμία, ωστόσο χάνει ίσως περιοδικά την ορμή της.
Και σε οτι με αφορα... έγω δε γερασα πάντως ρε καρντασάκο... μπορει να σου ρίχνω 8-9 χρονάκια...αλλα όχι γέρος δεν είμαι! λοοολ

mahler76 είπε...

"Πιστεύω προσωπικά ότι η εμπειρία και ο χρόνος, μετριάζει πάντα τον ενθουσιασμό και όλους τους καινούριους που έρχονται στην πορεία"
κι εγώ αυτό πίστευα μέχρι που τα γεγονότα με διέψευσαν πανηγυρικά...

life_traveller είπε...

mahler, ναι, κατ' ουσίαν αύτο λέω και έγω... οτι λέμε οτι ξέρουμε...αλλα τίποτε δεν ξέρουμε στην τελική! Εύχομαι να πέρνας όμορφα τώρα που "τα γεγονότα σε διεψευσαν πανηγυρικά!" :-))