Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ




(Συνέχεια του προηγούμενου?) … Υπάρχουν κάποια άλλα βράδια πάλι, που παραδίδεσαι στις επιθυμίες του σώματός σου… εκεί οι απαντήσεις σου δίνονται άμεσα.

Οι συντελεστές είναι γνωστοί, οι πράξεις και τα λόγια έχουν άμεσο αντίκτυπο… εκεί δεν είσαι μόνος… Οι επιθυμίες σου καθρεφτίζονται, τις βλέπεις ξεκάθαρες, θαυμάζεις και θαυμάζεσαι, δίνεις και εισπράττεις.

Γυμνός όπως σε όλα τα βαπτίσματα και τις αναγεννήσεις, ξεφεύγεις από τον κόσμο των θεωριών και περνάς στην πράξη. Ενώνεσαι με το άλλο σώμα και συχνά αισθάνεσαι την τρυφερότητα, το πάθος και τον έρωτα να σε κατακλύζουν …. κάπου εκεί υποψιάζεσαι ότι βρίσκεται και το νόημα όλων των πραγμάτων.

Φυσικά οι στιγμές αυτές δεν είναι ξένες στην πραγματικότητα σου… είναι όμως μια προέκταση της στο άπειρο.

Ωστόσο στον ατελή αυτόν κόσμο… που η αιωνιότητα είναι ασύμβατη με την ύπαρξη μας… η επιστροφή στην πραγματικότητα (χωρίς τις προεκτάσεις της!) … κρύβει πάντα μια οδύνη… γιατί όση αγάπη και να νιώθεις για τον άλλο άνθρωπο… ξέρεις ότι “επέλεξε” ο άνθρωπος, από καταβολής του, να αμφιβάλει για όλα…. Επιστροφή στις αμφιβολίες λοιπόν ξανά και ξανά…

6 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

το θέμα είναι να νοιώθει και ο άλλος άνθρωπος την ίδια αγάπη ή περισσότερη να εξαλείφονται, όσο δυνατόν, οι αμφιβολίες

life_traveller είπε...

Είναι νομίζω, basnia, οι αμφιβολιες γενικότερης φύσης... δεν περιστρέφονται μόνο γύρω απο τον άλλο ανθρώπο... αλλά από τη γενικότερη πορεία μας... από το νόημα των πραγμάτων, που ολο το βρίσκουμε και ολο το ξαναχανουμε "στο γυρισμα των κυκλων" που λεει και ο ποιητης!΄:-)

tovenito είπε...

ο κύκλος των χαμένων αμφιβολιών..
άλλες φορές μου λείπουν κάτι τέτοια βράδυα.
άλλες φορές λέω καλύτερα που δεν τα έχω για να μην έχω αμφιβολίες μετά

life_traveller είπε...

Επίτρεψε μου όμως Τovene, να σου υπενθυμίσω, οτι αμφιβολίες θα έχεις πάντα και για όλα, ούτως ή άλλως .... και ότι η φύση "απέχθανεται" την άδρανεια... και ότι η ζωή ειναι μικρή ...και όλα τα σχετικά που λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις! :-)

pastlifedreams είπε...

το να αμφιβαλεις ειναι υγιες

life_traveller είπε...

Υγιές η όχι pastlifedreams, ... είναι μαλλον δεδομενές οι αμφιβολίες... οταν έχεις και μια δεδομένη ψυχοσύνθεση... ακόμη περισσότερο.