Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Είναι λογικό ότι η εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, ή ίσως και καθόλου, την αμερικανική πολιτική έναντι του υπόλοιπου πλανήτη.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε, θεωρώ, τη σημασία της εκλογής αυτής σε επίπεδο συμβόλων. Η εκλογή ενός έγχρωμου, αφροαμερικανού άντρα στην θέση του προέδρου των Η.Π.Α έχει την ιδιαίτερη σημασία της στο νέο κόσμο που δημιουργείται..

Θα συμφωνήσω με όλες τις απόψεις που ισχυρίζονται ότι ο ίδιος αποτελεί μια επιλογή του “συστήματος”, αλλά αυτό που θα πρέπει να αναρωτηθούμε είναι γιατί το σύστημα οδηγήθηκε σε μια τέτοια επιλογή?

Κάτι που στο παρελθόν θα φάνταζε ουτοπικό, δηλαδή η εκλογή ενός έγχρωμου ανθρώπου στο -συμβολικά και από θέσης- ύψιστο αξίωμα των δυτικών δημοκρατιών, έγινε πραγματικότητα.

Φυσικά χιλιάδες άλλοι γονιδιακά ή φυλετικά “ξένοι” η “διαφορετικοί” άνθρωποι έχουν καταλάβει αξιώματα αθροιστικά και ουσιαστικά μεγαλύτερης ισχύος, από αυτή του προέδρου των Η.Π.Α … ωστόσο η κατάλυση, και αυτής της τελευταίας, προκατάληψης, του χρώματος ίσως πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει και οι προκαταλήψεις αίρονται και σβήνουν από το μυαλό των ανθρώπων!

Το ίδιο το σύστημα διαπιστώνει ότι για να επιβιώσει πρέπει να αποδέχεται και να ενσωματώνει το διαφορετικό…ενίοτε και να το τοποθετεί ως έμβλημα του… όπως συνέβη και χθες στις Η.Π.Α

Ας το θυμόμαστε όλοι εμείς που συχνά απαξιώνουμε κάθε αγώνα… με την δικαιολογία, ότι είναι μάταιος!

4 σχόλια:

tovenito είπε...

όπως έχω ξαναγράψει και σε αναρτήσεις που ασχολούνται με τον ομπάμα, η πολιτική της αμερικής και δη η εξωτερική που μας αφορά δεν αλλάζει τόσο εύκολα επειδή άλλαξε ένας πρόεδρος. παρόλα αυτά όντως έχει ένα συμβολισμό η εκλογή του και κυρίως δίνει όραμα και ελπίδα πρωτίστως στους ίδιους τους αμερικανούς. από εκεί και πέρα, στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. όσο ζούμε ελπίζουμε.

b|a|s|n\i/a είπε...

αν μη τι άλλο είναι κάτι νέο. και νέος. το πόσο διαφορετικό είναι, το πόσο θα αφομοιώσει και το πόσο θα αφομοιωθεί θα το δείξει ο χρόνος.

pastlifedreams είπε...

τουλαχιστον η φατσα του δεν εινια σαν του πρωην . ας ελπισουμε οτι κατι καλυτερο θα κανει γιατι χειροτερα απο τον προηγουμενο κια ναπροσπαθησει δεν θα τα καταφερει.

mahler76 είπε...

Μακάρι να υπάρξει και ουσιαστική αλλαγή.